Olvasnivaló a szexualitásról – könyvajánló

„A szexualitással kapcsolatban egy dolog biztos: az emberek különböznek egymástól, mégpedig nagymértékben. Csak azért, mert én máshogy élem meg a nemiséget, mint más nők, nem jelenti azt, hogy abnormális vagyok.” – olvashatjuk Emily Nagoski „Úgy, ahogy vagy” című könyvében. Az önfeledt szexualitás pszichológiája; minden lánynak, nőnek, asszonynak ajánlom olvasásra, és természetesen azoknak a férfiaknak is, akik jobban meg akarják ismerni a titokzatos NŐT!

Hogyan viszonyulunk magunkhoz, a testrészeinkhez, a vágyainkhoz – egyáltalán tudjuk-e, hogy mire vágyunk, és mire nem? Mit gondolunk, mit tudunk a női test működéséről? Milyen a szexuális személyiségünk? Mit jelent a szexben a kontextus és miért fontos? Mi az összhanghiány? Milyen a szexpozitív élet? Hogy is működik a szex? (és hogyan nem??) Fontos-e az orgazmus és hogyan is alakulhat ki? Mi az a terápiás önkielégítés? Ezekre a kérdésekre, – de még sokkal többre is,- biztosan választ kapsz, ha elolvasod Emily könyvét. Egy ideális világban ez gimnáziumi kötelező olvasmány lenne a lányoknak.

A The Guardian is elismerő szavakkal nyilatkozik: „Nagoski könyve minden elismerést megérdemel azért a ritka teljesítményért, amit a tudományos ismeretterjesztés és az önsegítő irodalom műfaji sajátosságainak vegyítésével sikerült létrehoznia.”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.